Здраво стареење

НУТРАГЕН™  ја промовира виталноста, помагајќи* ни да останеме физички активни и во форма и го забавува процесот на стареење.

ЗДРАВИ КОСКИ И ЗГЛОБОВИ

Придонесува* за одржување на здравјето на коските и зглобовите и ви овозможува активен животен стил без болка и дискомфорт.

УБАВИНА ОД ВНАТРЕ

НУТРАГЕН™ ја зголемува хидратацијата и еластичноста на кожата, помага* при сите медицински состојби каде што е нарушена структурата на кожата и придонесува за намалување на брчки и длабоки бори.

СПОРТСКА НУТРИЦИЈА

НУТРАГЕН™ произведува* енергија, ги зголемува спортските перформанси, ги штити сврзните ткива зглобови и `рскавицата, превенира спортски повреди, помага за брзо опоравување и брзо враќање во форма.

ЗА ЖИВОТ ВО ДВИЖЕЊЕ!

СОСТАВ – една мерна чашка (30 ml) содржи:

Хидролизиран колаген Peptan™ 10000 mg, хијалуронска киселина 50 mg, витамин А 800 μg, витамин Ц 80 mg, витамин Д 5 μg, витамин Б2 1,6 mg, витамин Б3 16 mg, витамин Б5 (пантотенска киселина) 4 mg, витамин Б6 1,4 mg, витамин Б7 (биотин) 50 μg, цинк 10 mg и бакар 500 μg.

COLLAGEN NUTRAGEN™ и неговите мултитаргетирани дејства:

 • Придонесува* за регенерација и зараснување на тетивите и лигаментите
 • Придонесува* во состојба на остеопороза (ја враќа природната еластичност и цврстина на коските)
 • Придонесува* за намалување на болката во зглобовите и симптомите кај пациенти со остеоартритис
 • Придонесува* за зацврстување и регенерација на зглобовите и сврзното ткиво
 • Придонесува* за нормална продукција на колаген и еластин
 • Има улога во подобрувањето на изгледот на кожата (хидратација, еластичност, тонус) и придонесува* за намалување на брчките

УПОТРЕБА

ДНЕВНА ДОЗА – 30 ml на ден (полна мерна чашка) навечер пред спиење

ДОЗА НА ОДРЖУВАЊЕ – 15 ml на ден

Додатоците во исхрана не треба да се употребуваат како замена за разновидна и избалансирана исхрана.

Зошто Nutragen™?

Колагенот во Нутраген

Во состав има 18 аминокиселини кои се градбени блокови на ткивата и примарна компонента на протеините. Аминокиселините глицин, пролин и хидроксипролин се застапени 45% од вкупната содржина на Peptan, што значи 10 до 20 пати поголема од било кои други протеини.

Зошто колаген од риба?

– Тип 1 колаген

– Хидролизиран колаген PeptanTM

– Висока биолошка вредност

– Без алергени

– Екстракција на ниска температура

Молекуларна маса 5000 Da

Колагенот во НУТРАГЕН™ има многу мала молекуларна маса од само 5000 Da, во споредба со говедски, свински и човечки колаген кои имаат молекуларна маса од 116-200 000 Da. На тоа се должи ефикасноста и сигурниот ефект на НУТРАГЕН.

Биорасположливост

Детектиран 6 часа после орална администрација и дистибуиран по органи.

Клинички студии на коски и остеопороза

– Ја зголемува минералната густина

– Превенира загуба на коскена маса

– Го промовира создавањето на коскено ткиво

– Ја зголемува цврстината на коските

Клинички студии на зглобови и `рскавица

Нутраген ги подобрува функцијата и подвижноста на зглобовите и ги намалува инфламацијата, вкочанетоста и болката во зглобовите. НУТРАГЕН помага* во превенција на повреди и го забрзува процесот на опоравување и заздравување на сврзните ткива што резултира со брзо враќање во форма.

Клинички студии на кожа

– Ја зголемува хидратацијата и еластичноста на кожата.

– Придонесува* за намалување на брчки и длабоки бори.

– Помага* во сите медицински состојби каде што е нарушена структурата на кожата.

– Го забавува процесот на стареење на кожата.

Дали колагенот дебелее?

НЕ! Во ин виво клиничка студија е докажано дека користењето на хидролизиран колаген тип 1 предизвикува чувство на ситост.

СТАТИСТИКА

500

ЗАДОВОЛНИ ДОКТОРИ

700

АПТЕКИ

5000

ПАЦИЕНТИ

ЗАПОЗНАЈ ГО ФАРМАГЕН


Во NutraGen™ е употребено сето стручно фармацевтско,
технолошко, хемиско знаење за да се добие производ
што во себе ќе содржи соодветна комбинација од
компатибилни, најквалитетни суровини, со цел на пазарот
да се понуди квалитетен производ.

Повеќе

 • Ненад ПетковОртопедски хирург
 • Алан АндоновскиОртопедски хирург
 • Златко ТемелковскиOртопедски хирург
 • Димитар СпоаOртопедски хирург
 • Михајло ИвановскиOртопедски хирург
 • Горан ВидоевскиOртопедски хирург
 • Илир ШабаниOртопедски хирург
 • Борислав ИлиевOртопедски хирург

Video Of Surgery Doctors

Quisque at magna eu augue semper euismod. Fusce commodo molestie luctus. Donec mollis nulla ipsum, vitae faucibus dui dapibus at. Cras ullamcorper eget ipsum vel volutpat. Phasellus rhoncus in sapien tincidunt mollis.

(233) 243 3312
View All Videos Book An Appointment

Ексклузивни партнери

Ланец Виола аптеки

Скопје

ПЗУ Галиум аптека

Охрид

Ланец Жива фарм аптеки

Велес

Ланец Галениум аптеки

Скопје и Куманово

Повеќе

Искуства

Nutragen™ факти
После 25-тата година
После 60-тата година

Галерија

hexa-icon-2

Превенција на повреди и брзо заздравување и враќање во форма

 • Подобрена виталност и енергија

 • Без болки во коските и зглобовите

 • Сјајна кожа, здрава коса и нокти

Контакт